Przepyszny budyń z dodatkiem świeżo otartej skórki z pomarańczy. Bez mąki ziemniaczanej i jajek. Płatki owsiane nadają kremowej konsystencji i zagęszczają deser. Podany na ciepło znakomicie sprawdzi się na rozgrzanie w chłodny wieczór :)
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 1/2 łyżeczki świeżo otartej skórki z pomarańczy
- 2 łyżki mielonych płatków owsianych
- 1 mandarynka
3/4 szklanki mleka
zagotować ze skórką. W
pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki i proszek budyniowy. Dodać do pozostałej części i gotować na
małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło z cząstkami mandarynki :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)