Przepyszne, mięciutkie muffiny z dodatkiem mnóstwa wiórków kokosowych. Przyozdobione aksamitnym kremem na bazie mascarpone i śmietanki kremówki. Obsypane kolorowymi cukierkami. Idealne jako prezent na wyjątkowe okazje :)
Składniki:
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 1 i 1/4 mąki pszennej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 3/4 szklanki cukru
- 1/2 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 szklanka śmietany 18%
- 1/2 szklanki oleju
- 2 jajka
Suche składniki wymieszać w jednej misce, Mokre zmiksować w innej. Połączyć zawartość misek i wymieszać delikatnie ciasto. Rozłożyć równomiernie pomiędzy foremki silikonowe lub papierowe. Piec 30-40 minut w 175*C.
Krem:
- 500 g mascarpone
- 250 ml śmietany kremówki
- 3 łyżki cukru pudru
Schłodzone składniki zmiksować razem na sztywny krem. Udekorować wystudzone babeczki. Posypać kolorowymi cukierkami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)