W nazwie przepisu warto umieszczać główny składnik przepisu :) Dlaczego? Wyobraźcie sobie, że szukacie pysznego ciasta czekoladowego, ale w zdrowej wersji. Przeglądacie dziesiątki przepisów, aż w końcu trafiacie na "brownie czekoladowe bez mąki', z pięknym zdjęciem i zachęcającym opisem. Wszystko ok, ale problem jest taki, że do ciasto włożone jest np. 300 g czerwonej fasoli... wszystko w porządku, ale warzywa jedzmy raczej na słono :) Aby uniknąć rozczarowań warto zaznaczać co tak naprawdę jest w przepisie :) Dzisiejsze brownie nie zawiera mąki i cukru - jest na bazie kaszy jaglanej i ciemnego kakao. Próbujcie i dajcie znać, czy takie ciasto przypadło Wam do gustu :)
Składniki:
- 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 1/2 łyżeczki syropu z agawy lub miodu
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Smacznego!
Ja akurat lubię ciasta z warzywami :)
OdpowiedzUsuńAle takie brownie też musiało być pyszne :)
Również uważam, że ciasta z warzyw to genialny sposób na przemycenie warzyw w codziennej diecie, nie wiem co w tym widzisz złego :P
OdpowiedzUsuńNie dawałaś tam kakao że takie ciemne te suflety? ��
OdpowiedzUsuńDawałam , oczywiście. Proszę wybaczyć błąd :)
UsuńWOW, wygląda pysznie, dziś to robię :)
OdpowiedzUsuń