sobota, 4 lipca 2015

Owsianka jagodowa z malinami i poziomkami

Tym śniadankiem chcę udowodnić Wam, że sposób podania naszych specjałów ma znaczenie i wpływa na ogólne wrażenia smakowe :) Jeśli danie podane jest w czystym naczyniu, ładnie przybrane, to uwierzcie mi, że bardzo dużo zyskuje. Nawet (nie)zwykła owsianka może być prawdziwym dziełem kulinarnym. Dzisiejsze śniadanko ma piękny, fioletowy kolor i niecodziennie smakuje. Lekko kwaskowata, ciekawa, podana ze słodkimi malinami i poziomkami z przydomowego ogródka. Czy może być coś lepszego? :)




Składniki:
  • 200 ml mleka
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 2 łyżki jagód
  • poziomki
  • maliny
  • jagody
Płatki umieścić w garnku o grubym dnie i zalać mlekiem. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Jagody rozgnieść widelcem i wymieszać z owsianką. Przełożyć do miseczki i udekorować owocami

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)