wtorek, 30 czerwca 2015

Twarożek z orzechami i suszoną żurawiną

Twarożek to jedno z najlepszych źródeł białka jakie możemy czerpać z pożywienia. Zawiera ok. 15 g tego makroskładnika. Twarożek ma również pewną przewagę nad białkiem pozyskiwanym z mięsa. Charakteryzuje go stosunkowo długi czas trawienia, a więc utrzymuje uczucie sytości na długo. Ten wyrób mleczny to także dobre źródło bardzo potrzebnych dla organizmu tłuszczy. Warto włączyć go do swojej diety. Poniżej znajdziecie kilka pomysłów na podanie twarożku, niekoniecznie w czystej postaci :)








Składniki:
  • 4 łyżki twarożku
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • garść orzechów włoskich
  • kilka suszonych żurawin
Twarożek dokładnie wymieszać z jogurtem na gładką pastę. Dodać orzechy i żurawiny.

Smacznego!

1 komentarz:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)