poniedziałek, 1 czerwca 2015

Budyń bananowy

Pyszny, kremowy, domowy i mocno bananowy! Po prostu najlepszy :) Powstał, ponieważ wymarzyłam sobie delikatny deser o niecodziennym smaku, bez zbędnego dodatku cukru i sztucznych barwników. Idealnie sprawdza się jako dodatek do lodów i deserów :)



Składniki:
  • 1 banan
  • 2 łyżeczki  mąki ziemniaczanej
  • 250 ml mleka
  • dodatkowo: orzechy i plasterki bananów
  Odlać 1/3 szklanki mleka, dodać kawałki banana i mąkę. Zmiksować na gładko. Pozostałą część mleka zagotować. Do gotującego się mleka wlać mieszankę bananową i mieszając gotować, aż zgęstnieje. Podawać z kawałkami banana i orzechami.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Budyń robiłam dla córki. Wyszedł bardzo smaczny. Konsystencja fajna. Polecam przepis:)

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)