piątek, 17 kwietnia 2015

Sałatka z tuńczykiem, papryką i słonecznikiem

Często pytacie co wziąć do pracy lub szkoły na drugie śniadanie :) Kanapki mogą się znudzić, nawet jeśli bardzo się staramy, aby tak się nie stało. Doskonałą alternatywą na drugi posiłek w ciągu dnia są właśnie sałatki. Dzisiaj proponuję sałatkę z tuńczykiem, czerwoną papryką i ziarnami słonecznika. Całość polana jest oliwą z oliwek i doprawiona ulubionymi przyprawami - u mnie oregano. Zapraszam :)




Składniki:
  • garść miksu sałat lub roszponki
  • pół puszki tuńczyka
  • 4 paski papryki konserwowej
  • oliwa
  • sól
  • pieprz
  • oregano lub inne przyprawy
  • 1 łyżeczka ziaren słonecznika
 
W misce umieścić sałatę, dodać pokrojoną paprykę i słonecznik. Polać oliwą i doprawić solą, pieprzem lub ziołami. Spożyć od razu po przygotowaniu. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)