środa, 7 stycznia 2015

Jaglanka cynamonowa z rodzynkami, migdałami i bananem

 O zaletach kaszy jaglanej pisałam już tutaj, ale znów chcę zaznaczyć, że jest to cudowna alternatywa dla osób nielubiących owsianki (nie wiem, jak można jej nie lubić...:). Tym razem jaglanka pachnąca cynamonem z migdałami, rodzynkami i bananem.




Składniki:
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • pół banana
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 1 łyżka rodzynek
  • 6 pokrojonych rodzynek
Banana kroimy w kostkę. Mieszamy z resztą składników. Gotowe! Ewentualnie można dodać 2 łyżki jogurtu naturalnego.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Mam pytanie, żeby wyszły 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej ile suchej muszę ugotować z jaką ilością wody ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę ugotować pół szklanki kaszy w szklance wody, lekko posolonej :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)