piątek, 29 stycznia 2016

Owsianka cynamonowo-orzechowa z bananami

Pyszna, sycąca i pełnowartościowa owsianka. Pięknie pachnie  cynamonem i chrupie dzięki dodatkowi posiekanych orzechów włoskich. Idealna na śniadanie, które zaspokoi głód na długi czas :)




Składniki
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 300 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki cynamonu (lub więcej, wg gustu)
  • 1 banan
  • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
Płatki zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu do zmięknięcia (ok.5 minut). Dodajemy cynamon i orzechy. Gotujemy jeszcze minutę mieszając.

Przekładamy do miski. Podajemy z plasterkami banana.

Smacznego!

1 komentarz:

  1. Prosta wersja w sam raz dla mnie :)
    http://iwonka-bloguje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)