Ten smak uwielbiają chyba wszyscy - puszyste ciasto, słodka galaretka i czekolada. Brzmi znajomo? To delicje, jedne z najpopularniejszych ciasteczek w naszym kraju. A gdyby tak przygotować je w wersji XXL? Chętni? To zapraszam!
Spód:
- 150g mąki
- 1 rozgnieciony banan
- 2 łyżki oleju kokosowego pozostałymi lub masła
- 1 jajko
- 1/2szklanki mleka
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki wymieszać widelcem na jednolitą masę. Piec w wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy 25cm przez 20 min w 180°C
Masa:
- 2 galaretki truskawkowe
- 1/2 szklanki mleka
- 1 banan
- 3 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki kakao
- 150g gorzkiej czekolady
- 1 miarka odżywki białkowej lub mleka w proszku
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu i wylać tężejącą na wystudzony spod. Pozostałe składniki poza czekoladą zmiksować. Czekoladę rozpuścić w mikrofali i wmieszać do masy. Gotową masę wyłożyć na stężałą galaretkę. Schłodzić w lodówce przez całą noc.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)