piątek, 11 sierpnia 2017

Zdrowa tarta kokosowa na czekoladowym spodzie

Tarta jak z najlepszej cukierni :) Na słodkim czekoladowym spodzie owsianym znajdziemy kremową masę kokosową z przyjemnie chrupiącymi wiórkami. W przygotowaniu ciasto jest bardzo szybkie. Polecam na letnie popołudniu kawy :)




Spód:
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka miodu 
Składniki zmiksować na gładką, lepiącą masę. Przełożyć do formy o średnicy 18 cm i wylepić dokładnie dno. Można stworzyć niewielki rant dookoła formy. Schłodzić. 

Masa:
  • 1 puszka mleka kokosowego
  • 1 duża łyżka oleju kokosowego
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
Mleczko kokosowe uprzednio schłodzić 12 h w lodówce. Ubić jak białka (masa nie będzie aż tak sztywna). Dodać rozpuszczony olej kokosowy, mąkę i wiórki. Masę wyłożyć na spód, wyrównać i schłodzić całą noc w lodówce.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)