niedziela, 12 marca 2017

Najlepsze miękkie czekoladki kokosowe bez cukru

 Najlepsze białe czekoladki kokosowe jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić Przypominają w smaku Michałki, ale nie zawierają cukru, masła i polepszaczy smaku! Nie ma co dużo pisać - będziecie zachwyceni :)



  • 1 miarka odżywki białkowej o smaku kokosowym*
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżki mleka
  • 5 kostek gorzkiej czekolady + 2 łyżki mleka
Odżywkę, mleko i mąkę zagnieść łyżką. Uformować batoniki. Czekoladę zalać mlekiem, podgrzać aż do rozpuszczenia. Mieszać do powstania gładkiej masy. Czekoladki obtoczyć w polewie. Schłodzić. 

*można ewentualnie zastąpić mlekiem w proszku nisko tłuszczowym i dodać łyżeczkę miodu
 
Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)