czwartek, 16 czerwca 2016

Jaglane ciastko z mikrofali z domowym dżemem truskawkowym

Dziś na śniadanie przygotowałam eksperymentalne ciastko z płatków jaglanych z niewielkim dodatkiem kaszy manny i odżywki białkowej o smaku ciasteczkowym. Mleko można zastąpić napojem sojowm lub mlekiem kokosowym - będzie jeszcze lepsze! Ciastko można zjeść od razu lub schłodzić w lodówce i podać jako deser. Podałam z domowym dżemem truskawkowym przygotowanym przez Mamę :)


Składniki:
  • 250 ml mleka
  • 6 łyżek płatków jaglanych
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 2 łyżki odżywki białkowej o smaku ciasteczek czekoladowych lub innej
Składniki zmiksować, wylać do silikonowej foremki i piec w mikrofali 3-5 minut w zależności od mocy.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)