wtorek, 24 listopada 2015

Kokosowy pudding jaglany z bananem i czekoladą

Śniadanie na bogato - idealne w sytuacji, gdy energia potrzebna jest nam znacznie dłużej niż do południa :) Kasza jaglana nie zakwasza organizmu i jest lekkostrawna, kokos zawiera dużo cennego błonnika, banan to jedno z najlepszych źródeł potasu, a czekolada poprawia humor i zapewnia nam dawkę magnezu :)




Składniki:
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 banan
  • 2 kostki gorzkiej czekolady
Kaszę zmiksować z mlekiem i wiórkami. Podgrzewać na małym ogniu, aż zgęstnieje. Przelać do miseczki, dodać czekoladę, plasterki banana.

Podawać na ciepło.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)