niedziela, 8 listopada 2015

Kokosowy budyń bez mąki

Dziś na blogu same budynie :) To za sprawą mojego nowego sposobu na kremową konsystencję budyniu - zero skrobi! Wystarczy zaopatrzyć się w słoiczek mielonych płatków owsianych i dodawać je do domowych deserów. Lepiej zróbcie to jak najprędzej, bo mam w głowie już kolejne pomysły! Tym razem cudowna wersja kokosowa... czy może być lepiej?




Składniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mielonych płatków owsianych
3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać wiórki i gotować na małym ogniu ok 5 minut. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki. Dodać do wiórków i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Hmm, aż wstyd się przyznać, ale doświadczenie z budyniem mam tylko z takim kupionym Spróbuję nie iść na łatwiznę i tym razem zrobić sama od początku do końca szczególnie, że płatki owsiane i otręby należą do mojej ulubionej śniadaniowej propozycji ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj bo naprawdę warto! :) Taki budyń jest pyszny, wartościowy i bardzo prosty do wykonania. Za niedługo na blogu będą inne wersje smakowe :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)