sobota, 7 listopada 2015

Czekoladowy pudding jaglany z cynamonem i bananem

Pomysł na wykorzystanie kaszy jaglanej, która została z obiadu :) Nazywana jest "królową kasz", jest lekkostrawna i niskokaloryczna, zawiera wartościowe składniki potrzebne dla naszego organizmu. Pełna miska ciepłego, pięknie pachnącego cynamonem puddingu o poranku to idealna recepta na udany dzień :)




Składniki:
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 łyżeczka kakao
  • 50 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki miodu
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1/2 banana pokrojonego na plasterki
Kaszę podgrzewamy z mlekiem, kakao i miodem. Dodajemy cynamon i mieszamy. Przekładamy do miski i podajemy na ciepło z plasterkami banana.

Smacznego!

1 komentarz:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)