czwartek, 17 września 2015

Serniczek o smaku masła orzechowego z kremowym jogurtem

Czasem jest tak, że przez przypadek wychodzą naprawdę pyszne rzeczy. Przeglądając blogi kulinarne natknęłam się na intrygujące połączenie sernika i masła orzechowego. Brzmi dość dziwnie. Takie ciężkie i kaloryczne... chyba, że zainwestujemy w domowe masło orzechowe i pyszny twarożek zamiast sera z wiaderka :) Zastanawiam się do jakiej kategorii zaliczyć ten przepis. U mnie była to kolacja, ale równie dobrze może stanowić śniadanie, deser lub drugie śniadanie. Krem jest wyjątkowo pyszny, wyrazisty i sycący. Zapraszam wszystkich, którzy kochają masło orzechowe i serniczki :)




Składniki:
  • 3-4 łyżki twarożku
  • 1-2 łyżeczki domowego masła orzechowego
  • jogurt naturalny
  • orzeszki ziemne
 Ser zmiksować z masłem orzechowym. Można regulować intensywność smaku, dodając mniej lub więcej masła. Przełożyć do miseczki, podawać z jogurtem i orzeszkami ziemnymi.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)