wtorek, 8 września 2015

Czekoladowy serniczek cynamonowy z patelni

Kolejna wariacja na temat serniczka z patelni. Tym razem wersja na kolację, prawie bez węglowodanów. Takie danie jest niezwykle sycące i na długo powstrzyma nas od podjadania. Czekoladowa wersja smakuje jak skrzyżowanie najlepszego, mięsistego brownie i puszystego omleta. Nie próbowaliście jeszcze takiej kolacji? Zapraszam :)






Składniki:
  • 4 łyżki twarożku tłustego lub półtłustego
  • 1 jajko podzielone na żółtko i białko
  • 1 łyżeczka mąki pełnoziarnistej
  •  1 łyżeczka cynamonu
  •  1 łyżeczka ciemnego kakao
  • ewentualnie trochę miodu
Rozgrzać patelnię. Twarożek i żółtko zmiksować na gładką masę. Dodać mąkę, kakao i cynamon, białko ubić na sztywną pianę. Delikatnie wymieszać z serem. Wyłożyć na patenię i smażyć po 10 minut z każdej strony. Podawać z jogurtem i orzechami.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. jaki to twarożek? zwykły ser biały czy jakiś inny??
    Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Używam twarogu tłustego z mleczarni Michowianka, ale sprawdzi się każdy inny twarożek lub biały ser :) ja wolę konsystencję twarożku niż sera :) http://market-jan.pl/dobczyce/towar/19691/twarog_babuni_tlusty.html

      Usuń
    2. super dzięki :)
      robię się barrrdzo głodna jak oglądam Twojego bloga :D
      Pozdrawiam :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)