czwartek, 20 sierpnia 2015

Muesli z jabłkiem, borówkami i masłem orzechowym

Kolejna wariacja na temat śniadania z miseczki.Tym razem mieszanka płatków zbożowych, wiórków kokosowych, słonecznika, chrupek kukurydzianych, rodzynek i orzechów laskowych. U mnie jest to jedna mieszanka zakupiona w Lidlu, ale możecie z powodzeniem przygotować ją w domu. Gotowe muesli wystarczy zalać wrzątkiem lub mlekiem i zjeść z dowolnymi dodatkami. Dziś w menu kawałki soczystego jabłka, borówki amerykańskie i masło orzechowe. Niebo na talerzu :)




Składniki:
  • 4 łyżki płatków orkiszowych
  • 1 łyżeczka wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka rodzynek
  • 1 łyżeczka chrupek kukurydzianych
  • 1 łyżeczka nasion słonecznika
  • 1 łyżeczka orzechów laskowych
  • 1 jabłko
  • borówki amerykańskie
  • masło orzechowe
Wszystkie składniki oprócz owoców zalewamy wrzątkiem lub gorącym mlekiem. Odstawiamy na chwilę lub gotujemy 1 minutę w mikrofali. Jabłko pokroić w kostkę. Dodać borówki i masło orzechowe. Można polać jogurtem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)