wtorek, 18 sierpnia 2015

Crumble śniadaniowe z jabłkiem i cynamonem

Na blogu znajdziecie już przepis na jabłkowe crumble zapiekane pod chrupiącą kruszonką z płatków owsianych i miodu. Będąc na wyjeździe wakacyjnym nastawionym na zwiedzanie musiałam opracować  bardzo szybkich śniadań :) Tak właśnie powstała propozycja, którą dziś Wam przedstawiam. Crumble w wersji śniadaniowej to wasza ulubiona granola, orzechy, płatki owsiane lub orkiszowe z cynamonem, kawałkami soczystego jabłka - u mnie odmiana Gold z Nowej Zelandii, kupione w angielskim Tesco ;) Muesli świetnie smakuje z niewielką ilością jogurtu naturalnego :)




Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych/orkiszowych lub granoli
  • 1 jabłko
  • cynamon
  • jogurt naturalny
  • orzechy włoskie, brazylijskie, ziemne
Jabłko pokroić w kostkę. Wymieszać z granola lub płatkami (zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut lub namaczamy w niewielkiej ilości mleka dzień wcześniej). Posypać cynamonem, dodać orzechy i opcjonalnie jogurt.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)