wtorek, 28 lipca 2015

Kasza owsiana z malinami, borówkami, jogurtem i granolą

Kasza  owsiana to moje nowe odkrycie :) Jak się okazuje nie tylko śniadaniowe, ponieważ kasza może służyć jako dodatek do mięs czy warzyw. Pierwszy raz zdecydowałam podać ją w towarzystwie owoców i kremowego jogurtu. Smakuje troszkę jak kasza jaglana, ale ma nieco inną, chrupiącą strukturę, Bardzo polecam wszystkim tym, którzy lubią nowości w kuchni :)




Składniki:
  • 4 łyżki kaszy owsianej
  • 500 ml wody
  • 1/3 łyżeczki soli
  • maliny
  • borówki
  • granola
  • jogurt naturalny
Wodę zagotować z solą, zmniejszyć ogień i gotować ok. 15 minut. Odcedzić i wystudzić kaszę. Zimną lub jeszcze ciepłą wymieszać z owocami i jogurtem. 

Smacznego!

3 komentarze:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)