niedziela, 3 maja 2015

Płatki orkiszkowe z czekoladowym musem bananowym i orzechami

Jak widać - płatki orkiszowe bardzo przypadły mi do gustu :) Nie wiem jak Wam, ale mi smakiem przypominają miodowe Kangus'y. Tym razem ugotowałam je bez żadnego dodatku, delektując się ich delikatnym zapachem. Kropką nad "i" w tym śniadaniu jest pyszny mus bananowy, który powstaje przez dokładne utarcie banana z ciemnym kakao. Prosto i bardzo smacznie :)




Składniki:
  • 4 łyżki płatków orkiszowych
  • ok. 200 ml mleka
  • 1 dojrzały banan
  • 1 łyżeczka ciemnego kakao
  • orzechy
  • 1/2 łyżeczki zmielonego lnu
 Płatki umieścić w garnku. Zalać mlekiem i zagotować. Zmniejszyć ogień i gotować 8 minut, ddodać len, wymieszać.

Banana dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać kakao i wymieszać. Mus można podgrzać w mikrofali, jeśli wolicie spożyć go na ciepło.

Ugotowane płatki przełożyć do miseczki. Na wierzchu ułożyć mus bananowy i orzechy włoskie.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)