Dziś na blogu same budynie :) To za sprawą mojego nowego sposobu na kremową konsystencję budyniu - zero skrobi! Wystarczy zaopatrzyć się w słoiczek mielonych płatków owsianych i dodawać je do domowych deserów. Lepiej zróbcie to jak najprędzej, bo mam w głowie już kolejne pomysły! Tym razem cudowna wersja kokosowa... czy może być lepiej?
Składniki:
- 1 szklanka mleka
- 3 łyżki wiórków kokosowych
- 2 łyżki mielonych płatków owsianych
3/4 szklanki mleka zagotować, wsypać wiórki i gotować na małym ogniu ok 5 minut. W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki. Dodać do wiórków i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło.
Smacznego!
oo nigdy nie jadłam kokosowego :)
OdpowiedzUsuńZapraszam do wypróbowania :)
UsuńHmm, aż wstyd się przyznać, ale doświadczenie z budyniem mam tylko z takim kupionym Spróbuję nie iść na łatwiznę i tym razem zrobić sama od początku do końca szczególnie, że płatki owsiane i otręby należą do mojej ulubionej śniadaniowej propozycji ;)
OdpowiedzUsuńSpróbuj bo naprawdę warto! :) Taki budyń jest pyszny, wartościowy i bardzo prosty do wykonania. Za niedługo na blogu będą inne wersje smakowe :)
UsuńSuper przepisik:)
OdpowiedzUsuń