czwartek, 29 października 2015

Budyń owsiany bez skrobi

Cudowny deser-ratunek dla osób będących na diecie :) Tradycyjny budyń zawiera dodatek mąki ziemniaczanej, która nadaje mu gęstą konsystencję. W internecie można znaleźć przepisy na budynie "fit" z mielonym lnem lub mąką kukurydzianą. Szczerze powiem, że nie przypadły mi do gustu ze względu na konsystencję. Muszę przyznać, że ten spełnia wszystkie moje wymagania. Kremowy, aksamitny, sycący i bardzo wartościowy... budyń z błonnikiem?  Czemu nie :) 




Składniki:
  • 3 łyżki mielonych płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka
  • ewentualnie miód, syrop z agawy, ksylitol
  • do podania: kostka czekolady, orzeszki
Mleko zagotować. Wsypać płatki i mieszać do zgęstnienia. Przelać do miseczki i podawać. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)