niedziela, 20 września 2015

Rolls'y z łososiem, roszponką i serkiem kremowym

Pyszna przekąska dla niezapowiedzianych gości :) Przygotowanie rolls'ów zajmuje bardzo mało czasu - pod warunkiem, że usmażymy wcześniej naleśniki. Przekąska inspirowana jest zawijańcami ze szpinakiem, które serwowane są w Pizza Hut :) Łosoś wędzony znakomicie komponuje się z serkiem śmietankowym, ziołowym lub chrzanowym. Całości dopełnia świeża roszponka lub rukola wg gustu. 




Składniki:
  • 5 naleśników
  • opakowanie serka śmietankowego, ziołowego lub chrzanowego np. Almette
  • 1 opakowanie świeżej roszponki lub rukoli
  • posiekany koperek
  • 150 g wędzonego łososia
Naleśnika położyć na desce. Posmarować równomiernie serkiem. Ułożyć plastry łososia, posypać koperkiem i roszponką, Ciasno zwinąć. Układać ciasno obok siebie w plastikowym naczyniu. Na drugi dzień rolls'y będą bardziej zwarte, ale można je podawać w ten sam dzień. Gotowe pokroić ukośnie w grube plastry.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)