niedziela, 20 września 2015

Zapiekane rolls'y z serem żółtym, mozzarellą i szynką

Inna wersja rolls'ów, które przedstawiam w poniższym wpisie :) Te podawane są na ciepło, zapieczone z ciągliwym serem żółtym, mozzarellą i szynką drobiową. Smak jest bogatszy dzięki dodatkowi suszonego oregano lub rozmarynu. Szybka przekąska i pomysł na wykorzystanie naleśników :)




Składniki:
  • 5 naleśników
  • ser żółty w plastarach
  • szynka drobiowa w plastrach
  • 150 g mozzarelli w wiórkach
  • oregano lub rozmaryn
Naleśnika położyć na desce. Ułożyć kolejno 2 plastry sera żółtego, posypać mozzarellą i dodać 2 plastry szynki drobiowej. Posypać ziołami. Zawinąć ciasno. Ułożyć gotowe naleśniki na tacce lub ruszcie i zapiekać w 200*C przez 10-15 minut. Kroić na grube plastry i podawać na ciepło.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)