Jak widać - płatki orkiszowe bardzo przypadły mi do gustu :) Nie wiem jak Wam, ale mi smakiem przypominają miodowe Kangus'y. Tym razem ugotowałam je bez żadnego dodatku, delektując się ich delikatnym zapachem. Kropką nad "i" w tym śniadaniu jest pyszny mus bananowy, który powstaje przez dokładne utarcie banana z ciemnym kakao. Prosto i bardzo smacznie :)
Składniki:
- 4 łyżki płatków orkiszowych
- ok. 200 ml mleka
- 1 dojrzały banan
- 1 łyżeczka ciemnego kakao
- orzechy
- 1/2 łyżeczki zmielonego lnu
Banana dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać kakao i wymieszać. Mus można podgrzać w mikrofali, jeśli wolicie spożyć go na ciepło.
Ugotowane płatki przełożyć do miseczki. Na wierzchu ułożyć mus bananowy i orzechy włoskie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)