niedziela, 19 kwietnia 2015

Jaglany mus kokosowy z ananasowym puree

Zapraszam na prawdziwie królewskie śniadanie w formie podwójnego kremowego musu :) Deser przygotowałam na bazie mleka kokosowego, które zachwyci Was aromatem i aksamitną konsystencja. Znajdziecie je w prawie każdym sklepie, w dobrych cenach np. podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu :) Baza musu to kasza jaglana, a całość wykończona jest ananasowym puree. Ja w tym daniu się zakochałam, jeśli kochacie kokos to skończycie tak samo :) Na deser czy na śniadanie? Wybór należy do Was :)





 Mus:
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 3/4 - 1 szklanka mleka kokosowego 
  • ewentualnie 1 łyżeczka miodu

Puree:

  • garść kawałków ananasa
Dodatkowo:
  • orzechy włoskie
  • kawałki ananasa
Kaszę umieścić w wysokim naczyniu, wlać mleko kokosowe i zmiksować na gładki mus. 

Kawałki ananasa umieścić w innym naczyniu i zmiksować na puszyste puree.

W misce ułożyć mus kokosowy, na wierzchu ułożyć puree ananasowe. Ozdobić orzechami i kawałkami ananasa.

Smacznego!

5 komentarzy:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)