Zapraszam na prawdziwie królewskie śniadanie w formie podwójnego kremowego musu :) Deser przygotowałam na bazie mleka kokosowego, które zachwyci Was aromatem i aksamitną konsystencja. Znajdziecie je w prawie każdym sklepie, w dobrych cenach np. podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu :) Baza musu to kasza jaglana, a całość wykończona jest ananasowym puree. Ja w tym daniu się zakochałam, jeśli kochacie kokos to skończycie tak samo :) Na deser czy na śniadanie? Wybór należy do Was :)
Mus:
- 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 3/4 - 1 szklanka mleka kokosowego
- ewentualnie 1 łyżeczka miodu
Puree:
- garść kawałków ananasa
- orzechy włoskie
- kawałki ananasa
Kaszę umieścić w wysokim naczyniu, wlać mleko kokosowe i zmiksować na gładki mus.
Kawałki ananasa umieścić w innym naczyniu i zmiksować na puszyste puree.
W misce ułożyć mus kokosowy, na wierzchu ułożyć puree ananasowe. Ozdobić orzechami i kawałkami ananasa.
Smacznego!
Idealne na śniadanie :D
OdpowiedzUsuńhttp://studentnadiecie.blogspot.com/
Dla studenta w sam raz! :)
UsuńTakimi pysznościami mogłabym zaczynać każdy dzień.
OdpowiedzUsuńJa umilam sobie nimi każdy poranek :)
UsuńSame pyszności! Świetny przepis ;)
OdpowiedzUsuń