czwartek, 20 sierpnia 2015

Białkowy omlet kokosowy bez mąki

Białkowy omlet kokosowy bez mąki, czyli jak wykorzystać nadmiar białek zgromadzonych w lodówce np. po przygotowywaniu domowego budyniu. A mówiąc o budyniu - w najbliższych dniach planuję przygotować pyszny budyń jakiego do tej pory nie jedliście... smak? W tonacji dzisiejszego omleta :) Zapraszam na kolację, która pachnie i smakuje jak wielka kokosanka :)




Składniki:
  • 2 białka
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • szczypta sol
Dodatkowo:
  • jogurt
  • masło orzechowe
  • orzechy
  • maliny 
Rozgrzać patelnię. Białka ubić z odrobiną soli na bardzo sztywną pianę. Dodać wiórki i wymieszać. Patelnię przesmarować tłuszczem (jeśli jest teflonowa niekoniecznie). Smażyć na wolnym ogniu z każdej strony. Podawać z masłem orzechowym lub owocami i jogurtem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)