czwartek, 4 czerwca 2015

Waniliowy budyń sojowy

Pysznie, słodko, waniliowo? Trzy razy tak! :) Budyń powstał w kilka minut. Jego głównym składnikiem jest waniliowy napój sojowy. Zapasy takiego mleka można wykorzystać do stworzenia idealnie kremowego, w sam raz słodkiego budyniu, który jest odpowiedni nawet dla alergików. Dodam również, że jedna porcja to jedynie około 120 kcal :)




Składniki:
  • 250 ml waniliowego napoju sojowego np. Alpro Soya
  • 50 ml mleka
  • 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej
 Napój wlać do garnka z grubym dnem i zagotować. W mleku rozmieszać mąkę. Wlać mieszankę do garnka, zmniejszyć ogień i mieszając gotować, aż budyń zgęstnieje.

Podawać z ulubionymi owocami lub jako dodatek do deserów.

Smacznego!

3 komentarze:

  1. Kupiłam specjalnie dla tego budyniu drogie mleko, ale w przepisie chyba jest błąd, bo zupełnie nie wyszło :((

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Proszę napisać co się stało, spróbuję pomóc. Jakie mleko Pani kupiła?

      Usuń
    2. Proszę napisać co się stało, spróbuję pomóc. Jakie mleko Pani kupiła?

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)