Dziś nie będę pisać długich postów :) Prosto, szybko i na temat. Czekoladowe serniczki z patelni z migdałami, jogurtem i miętą cieszą się największą popularnością spośród propozycji śniadaniowych w ostatnim tygodniu. Postanowiłam przygotować kolejną wariację na temat tych, inspirowanych ukraińskimi twarożnikami, serniczków. Tym razem bez zbędnych dodatków.
Składniki:
- 4 łyżki twarożku
- 1 łyżka mąki owsianej
- 1 łyżka otrębów owsianych
- 1 łyżeczka miodu
- 1 jajko
Rozgrzać patelnię. Jajko
zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Na
rozgrzaną patelnię nakładać po 1 łyżce ciasta. Rozprowadzić. Smażyć na
małym ogniu na rumiany kolor, z obu stron. Przełożyć na talerz.
Podawać z
jogurtem i truskawkami.
Smacznego!
Mam pytanie - o jaki twarożek chodzi? Ponieważ w przepisie na mleczną kanapkę też jest wpisany twarożek, tylko nie wiem czy chodzi o twaróg chudy czy coś innego :)
OdpowiedzUsuńMoże być chudy, półtłusty lub tłusty :) jaki wolisz - ja użyłam tłustego :)
Usuń