wtorek, 5 maja 2015

Mus ananasowo-jogurtowy

Słoneczny deser na słoneczne popołudnie :) Powstał dosłownie w kilka minut, gdy tylko zauważyłam, że ananas jest wystarczająco dojrzały. Mus jest delikatny, puszysty i doskonale komponuje się ze smakiem jogurtu naturalnego :)






Składniki:
  • 3/4 szklanki ananasa pokrojonego w kostkę
  • pół opakowania jogurtu naturalnego
  • orzechy włoskie
Ananasa zmiksować na gładkie puree. W wysokiej szklance układać naprzemiennie jogurt i mus ananasowy. Udekorować orzechami włoskimi.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)