Dziś na blogu spam kanapkowy :) Tym razem chciałam zachęcić Was do wypróbowania pewnego pomysłu. Zamiast kupować gotowe szynki, spróbujcie upiec soczyste mięso na kanapki w domu. Długo zachowuje świeżość i jest dużo zdrowsze (i smaczniejsze) niż sklepowe. Nie zawiera konserwantów i spulchniaczy, w tym wody. Zapraszam :)
Składniki:
- 1 kg schabu
- 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 1/4 szklanki oleju
- sól
- pieprz
- 2 łyżki majeranku
Piec 30 minut w 220*C, a potem 60 minut w 180*C. Kroić po wystudzeniu. Przechowywać w lodówce.
Do kanapek wykorzystałam domowy chleb mojej Mamy i świeże pomidory :)
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)