Jeśli lubicie chałwę ten przepis jest właśnie dla Was :) Niestety, sklepowa wersja tego przysmaku jest bardzo kaloryczna, obfituje w sztuczne dodatki takie jak cukier, a także utwardzone tłuszcze. Nic ciekawego :) Wspominałam już o paście sezamowej tahini, która ma wiele zastosowań zwłaszcza w kuchni wschodniej. Ostatnio upodobałam sobie dodawanie jej do potraw na słodko. Przygotowywałam już owsiankę o smaku chałwy, a teraz zapraszam na pyszną jaglankę z dodatkiem plasterków banana :)
Składniki:
- 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- pół szklanki mleka
- 1 łyżeczka pasty sezamowej tahini kupnej lub z tego przepisu
- 1/2 łyżeczki miodu
- plasterki banana
Kaszę umieścić w garnku, wlać mleko i zagotować. Dodać tahinę i miód, gotować ok 4 minuty, wymieszać.
Przełożyć do miseczki i podawać z plasterkami banana.
Smacznego!
kasza jaglana na słodko to jest to!
OdpowiedzUsuńCoś pysznego! :)
Usuńuwielbiam kaszę,w każdym wydaniu!
OdpowiedzUsuńJa również :)
Usuń