środa, 13 stycznia 2016

Najlepsza owsianka z masłem orzechowym i bananem

Cudowne połączenie domowego masła orzechowego, ciepłej owsianki i pysznego, dojrzałego banana :) Masz mało czasu na przygotowanie śniadania, a jedzenie nudnych kanapek ci się nie uśmiecha? Owsianka jest idealnym rozwiązaniem. Przepis ma prawie ponad rok, a nadal nie znalazłam lepszej propozycji na zimowe śniadanie :) Polecam!!!


Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 200 ml mleka
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • 1 banan pokrojony na plasterki
Płatki umieszczamy w garnuszku i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut. 

Przekładamy do miseczki i podajemy z pokrojonym na plasterki bananem i masłem orzechowym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)