Chyba każdy z nas kojarzy słynne amerykańskie Red Velvet Cake :) Tradycyjnie podane jest z kremem na bazie serka śmietankowego, słodko-słonego. Żeby jednak ciasto było delikatne wymaga użycia oleju i maślanki lub kefiru. Zapraszam więc na zdrową i dietetyczną wersję tych słodkości w postaci uroczych serduszek :)
Składniki:
- 1 banan
- 1 jajko
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego w żelu
Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do silikonowych foremek w kształcie serduszek. Piec w piekarniku ok 15 minut w 180*C lub w mikrofali ok 2,5 minuty.
Podawać z serkiem śmietankowym lub jogurtem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)