niedziela, 24 stycznia 2016

Owsianka z jabłkiem i masłem orzechowym

Tym razem zapraszam na owsiankę z jabłkami i masłem orzechowym domowej roboty :) Zdecydowanie polecam przygotowanie masła w domu, ponieważ wtedy unikniemy sztucznych dodatków, które zawierają te kupione w sklepie. Jeśli jednak wolicie kupić gotowe masło, warto wybrać to bez dodatku soli i cukru oraz wzmacniaczy smaku. Domową wersję znajdziecie tutaj (TUTAJ). Zapraszam :)




Składniki:
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 200 ml mleka
  • 1 jabłko
  • 1-2 łyżeczki masła orzechowego
Płatki umieszczamy w garnuszku i zalewamy mlekiem. Gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 8 minut.
 
Przekładamy owsiankę do miseczki. Podajemy kawałkami jabłka i masłem orzechowym.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)