poniedziałek, 28 marca 2016

Ciasto bananowe z mikrofali

Przepyszne ciasto bananowe, które przygotujecie w zaledwie 4 minuty :) Dwie z nich zajmie wam mieszanie składników, a kolejne to już pieczenie i oczekiwanie na pyszne śniadanie. Ciastko nie zawiera mąki i tłuszczu oraz cukru - słodycz banana jest wystarczająca :) Ostatni wielkanocny akcent w tym roku :)




Składniki:
  • 2 banany
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka otrębów owsianych
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • ewentualnie cynamon
Wszystkie składniki zmiksować. Przełożyć do foremki silikonowej (u mnie ok. 20 cm).  Piec w mikrofali do suchego patyczka ok. 3-4 minuty. 

Podawać na ciepło z twarożkiem i orzechami.

Smacznego!

2 komentarze:

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)