środa, 9 grudnia 2015

Budyń pomarańczowy z mandarynką

Przepyszny budyń z dodatkiem świeżo otartej skórki z pomarańczy. Bez mąki ziemniaczanej i jajek. Płatki owsiane nadają kremowej konsystencji i zagęszczają deser. Podany na ciepło znakomicie sprawdzi się na rozgrzanie w chłodny wieczór :)



Składniki:
  • 1 szklanka mleka
  • 1/2 łyżeczki świeżo otartej skórki z pomarańczy
  • 2 łyżki mielonych płatków owsianych
  • 1 mandarynka
3/4 szklanki mleka zagotować ze skórką.  W pozostałej ilości mleka rozmieszać płatki i proszek budyniowy. Dodać do pozostałej części i gotować na małym ogniu do zgęstnienia. Podawać na ciepło z cząstkami mandarynki :)
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)