sobota, 14 listopada 2015

Domowa frużelina truskawkowa

Najlepsza do domowych gofrów, naleśników czy też innych deserów. Sprawdzi się jako dodatek do wszelkiego rodzaju ciast czekoladowych - truskawki idealnie się z nimi komponują! Do zrobienia domowej frużeliny warto użyć zapasów mrożonych owoców :)




Składniki:
  • 2 szklanki mrożonych truskawek
  • 2 łyżki ciepłej wody
  • 3 łyżki cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżki zimnej wody
Truskawki zasypać cukrem i zalać ciepłą wodą. Gotować, aż z owoców puści się sok. Gotować 10 minut pod przykryciem na małym ogniu. Mąkę rozmieszać w zimnej wodzie. Wlać do truskawek i gotować mieszając - do zgęstnienia. Część owoców można rozgnieść. Zdjąć z ognia. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)