Do tej pory, poza mlekiem kozim, korzystałam jedynie z mleka sojowego firmy Alpro. Ostatnio będąc w sklepie odkryłam nowy, ciekawy produkt - mleko kokosowe również tej firmy. W smaku bardzo ciekawe, niesłodkie, po prostu pyszne. Cenowo jest też dużo bardziej opłacalne niż mleko kokosowe z puszki. Oczywiście jeśli chodzi o skład występują duże różnice, ale warto czasem spróbować czegoś innego. Na jutrzejsze śniadanie proponuję pyszny pudding z dodatkiem muesli, jogurtu i owoców.
Składniki:
- 150 ml mleka kokosowego
- 4 łyżki mieszanki płatków owsianych lub mieszanki płatków zbożowych
- jogurt naturalny
- borówki
- maliny
Płatki zalać mlekiem i gotować na małym ogniu ok. 8 minut. Podawać z jogurtem naturalnym, borówkami i malinami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)