Tym śniadankiem chcę udowodnić Wam, że sposób podania naszych specjałów ma znaczenie i wpływa na ogólne wrażenia smakowe :) Jeśli danie podane jest w czystym naczyniu, ładnie przybrane, to uwierzcie mi, że bardzo dużo zyskuje. Nawet (nie)zwykła owsianka może być prawdziwym dziełem kulinarnym. Dzisiejsze śniadanko ma piękny, fioletowy kolor i niecodziennie smakuje. Lekko kwaskowata, ciekawa, podana ze słodkimi malinami i poziomkami z przydomowego ogródka. Czy może być coś lepszego? :)
Składniki:
- 200 ml mleka
- 4 łyżki płatków owsianych
- 2 łyżki jagód
- poziomki
- maliny
- jagody
Płatki umieścić w garnku o
grubym dnie i zalać mlekiem. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i
gotować 8 minut. Jagody rozgnieść widelcem i wymieszać z owsianką. Przełożyć do miseczki i udekorować owocami
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)