Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam prażone płatki migdałowe :) Cudownie chrupią, pachną i idealnie pasują do każdego rodzaju deserów, ciast, a także - jak widać - śniadań. Taka owsianeczka jest doskonałym pomysłem na pozytywny początek dnia :)
Składniki:
- 4 łyżki płatków owsianych
- 250 ml mleka
- 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru
- orzechy włoskie
- 3 łyżki płatków migdałowych
- truskawki
Płatki zalać mlekiem,
zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Proszek budyniowy
rozmieszać w małej ilości mleka. Pod koniec gotowania płatków wlać
rozmieszany budyń i mieszając gotować na małym ogniu przez minutę (aż
zabulgota).
Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni, posypać po wierzchu owsianki.
Smacznego!
Smacznie :-)
OdpowiedzUsuńGdzie można dostać taki budyń bez cukru?
OdpowiedzUsuńW każdym sklepie :) ja użyłam Winiary, zwykły budyń waniliowy z dopiskiem "bez cukru". Jeśli nie jesteśmy oewni, wystarczy przeczytać skład :)
Usuń