piątek, 22 maja 2015

Owsianka z truskawkami i orzechami

Wreszcie są! Soczyste, mocno czerwone, słodkie i... drogie :) Taki jest właśnie urok pierwszych majowych truskawek. Czego jednak się nie robi dla tych malutkich słodkości :) Dla urozmaicenia polecam posypać danie orzechami włoskimi :)




Składniki:
  • 300 ml mleka
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 4 truskwawki
  • orzechy
Płatki umieścić w garnku o grubym dnie i zalać mlekiem. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i gotować 8 minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki.
Podawać na gorąco z kawałkami truskawek i orzechami.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)