Wreszcie są! Soczyste, mocno czerwone, słodkie i... drogie :) Taki jest właśnie urok pierwszych majowych truskawek. Czego jednak się nie robi dla tych malutkich słodkości :) Dla urozmaicenia polecam posypać danie orzechami włoskimi :)
Składniki:
- 300 ml mleka
- 4 łyżki płatków owsianych
- 4 truskwawki
- orzechy
Płatki umieścić w garnku o
grubym dnie i zalać mlekiem. Zagotować, następnie zmniejszyć ogień i
gotować 8 minut. Gotową owsiankę przełożyć do miseczki.
Podawać na gorąco z kawałkami truskawek i orzechami.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)