czwartek, 28 maja 2015

Czekoladowe serniczki z patelni z migdałami, jogurtem i miętą

Dziś zapraszam na czekoladowe serniczki z patelni, zwane również placuszkami serowymi :) Jeśli śledzicie wpisy na blogu to z pewnością wiecie, że gdy dodaję przepis śniadaniowy niedługo później wrzucam wariację na jego temat :) Tak też stało się z ukraińskimi twarożnikami (przepis znajdziecie  tutaj). Mam nadzieję, że przekonacie się do tego typu śniadań lub kolacji :)




Składniki:
  • 4 łyżki twarożku
  • 1 łyżka mąki owsianej
  • 1 łyżka otrębów owsianych
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 jajko
Rozgrzać patelnię. Jajko zmiksować. Dodać pozostałe składniki i zmiksować na gładką masę. Na rozgrzaną patelnię nakładać po 1 łyżce ciasta. Rozprowadzić. Smażyć na małym ogniu na rumiany kolor, z obu stron. Przełożyć na talerz. 
Podawać z ulubionymi dodatkami, np. jogurt, migdały i świeża mięta.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)