piątek, 20 marca 2015

Kasza jaglana z twarożkiem, malinami i migdałami

Na wieczór propozycja śniadaniowa :) Znudziły mi się kanapki. Naprawdę. Od pewnego czasu, na drugie śniadanie zabieram ze sobą pojemniczek plastikowy, a w nim min. sałatki, owoce, jogurt i takie oto kaszki. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodajemy twarożek, jogurt i dowolne owoce, u mnie maliny zmiksowane na mus. Całość jest bardzo sycąca i na długo trzyma głód z daleka :)




Składniki:
  • 4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki twarożku
  • dowolne owoce, np. zmiksowane maliny
  • migdały
W pojemniku plastikowym umieścić kaszę i rozdrobnić łyżką. Dodać jogurt i twarożek, wymieszać. Polać malinami lub ułożyć dowolne owoce i migdały.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. Bardzo zdrowy pomysł. Jak tylko przyjdzie sezon na owoce leśne, to chętnie będę przygotowywać takie jaglanki.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja już nie mogę się doczekać tego sezonu :) jak na razie zużywam zimowe zapasy owoców mrożonych :)

      Usuń

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)