niedziela, 4 stycznia 2015

Parówki w cieście francuskim z serem i przyprawami

Pyszne  parówki zawinięte w ciasto francuskie i ser żółty, posypane ulubionymi ziołami - całość zapieczoną przez kilkanaście minut i gotowe! Propozycja dla fanów szybkich, mięsnych przekąsek, którzy nie muszą liczyć kalorii... 




Składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 3 parówki (z zawartością mięsa min. 60%, np. Jedynki)
  • kilka plasterków sera żółtego (może być topiony)
  • zioła do posypania np. bazylia, oregano 
  • ew. sezam do posypania
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i przekroić na pół wzdłuż dłuższego boku. 
Powstałe pasy podzielić na trzy części każdy.
Parówki przekroić na pół, jeśli są zbyt duże (ok. 10 cm po przekrojeniu).
Na każdym kawałku ciasta ułożyć plasterek sera, posypać ziołami, położyć parówkę i zawinąć. Postąpić tak z pozostałymi. Gotowe sakiewki posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać sezamem.

Piec ok. 20 minut w 200*C. 

Podawać np. z ketchupem.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)