Witam po długiej przerwie! Dziś zapraszam na jedne z najlepszych czekoladek jakie kiedykolwiek udało mi się zrobić. Chrupiący orzechowy spód kakaowy karmel z daktyli i kremowa polewa... takie małe słodkości idealnie sprawdzą się jako drugie śniadanie lub szybka przekąska. Oczywiście bez białego cukru, mąki pszennej i masła :)
 Spód:
Karmel:
Polewa:
Gotowe batoniki pokroić na kawałki.
Smacznego!
- 4 łyżki mąki kokosowej
 - 1 łyżka oleju kokosowego
 - 1 łyżka masła orzechowego
 - 1 łyżeczka miodu
 - 1 łyżeczka dobrej jakościowo chałwy
 
Karmel:
- 1 szklanka daktyli
 - 2 łyżeczki kakao
 - 1/2 szklanki orzeszków ziemnych
 
Polewa:
- 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady 70%
 - 1/2 szklanki mleka
 
Gotowe batoniki pokroić na kawałki.
Smacznego!

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)