poniedziałek, 30 listopada 2015

Lukier dekoracyjny

Idealnie biały i niezawodny lukier do ozdabiania pierniczków :)


Składniki:
  • 1 małe białko
  • 1 szklanka cukru pudru
Składniki utrzeć drewnianą pałką na jednolitą masę. Może się zdarzyć, że lukier będzie wodnisty - należy wtedy dodać więcej cukru pudru :) Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i dekorować :)
Niewykorzystany można przechowywać w lodówce do 4 dni lub zamrozić.



Dekorujemy dopiero całkowicie wystudzone pierniczki! 




Przepis zaczerpnięty od Pani Doroty z mojewypieki.com :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Komentarze to bardzo ważna część tej strony :) Służą Wam w wyrażaniu opinii na temat przepisów, ale są także narzędziem, które umożliwia mi kontakt z Czytelnikami. Proszę więc o zachowanie kultury wypowiedzi. Pozdrawiam i zapraszam do korzystania z tej funkcji :)